Monday, December 20, 2010

Kjære lesere. Som dere har fått med dere så er han Henning ikke i helt god forfatning om dagen. Han er jo en tøffing, og hadde nok overlevd der ute til tross for et dårlig ben, men i går skjedde noe ordentlig kjipt. Vi har aldri hatt det beste strømforsynings opplegget.

Den første vinteren lå vi med fjordbåten til land og med presenning over hele. Fjordbåten var dårlig isolert, men her kunne vi ha på strøm hele tiden pg.a landstrømmen. Dette er vel egentlig den eneste vinteren vi hadde det nogenlunde varmt.
Den andre vinteren lå vi også til land, men da hadde vi ikke presenning, og det gjorde sitt da, for å si det sånn.
Ellers om året hadde vi et lite Fierman (skrives det slik?) aggeregat (luftkjølt bensin), det til tross for hvor kjipt lite det var, duret meget lenge og vel for oss og jeg føler ikke vi kastet bort noen penger på det.
Når vi kjøpte den nye båten (Oscilia) var vi sjeleglade for den store generatoren som fulgte med, og det var svært ålreit og bare ha en knapp inne vi aktiverte. Det bråkte riktignok en del, men var ålreit å ha såpass mye strøm tilgjengelig, men som dere kanskje har leste tidligere røk det midt i høst en gang og da måtte vi jo ha en reserveløsning. Den lille gule Fierman`en hadde jo gjort sitt den også.
Det som skjedde med den store generatoren er jo at spolen smeltet. Vi funderte da på om vi skulle oppdrive ny spole, men viste seg å være veldig dyr. Det vi kanskje ønsket oss mest var en helt ny motor med strøm leveranse i akuratt de spesifikasjonene vi kunne tenke oss, slik vi alltid har drømt om, men de kommer ikke på løpende bånn for å si det slikt og er dyrt. Dermed endte vi opp med å kjøpe et Kellen, Diesel, luftkjølt aggeregat som ikke var alt for dyrt som en løsning for vinteren som var rett rundt hjørnet.

Det som da skjedde i går mens Henning skulle lage seg sitt første måltid for dagen var at han luktet brent og det er jo ikke akkurat et godt tegn. Han fikk skrudd det av, men siden han i det hele tatt sliter med å få tisset var jo ikke akkurat feilsøkning noe han kunne drive med. Jævla kinesiske dritt, eller jævla dritt som ikke blir laget for å brukes og vare! Hater det bruk og kast samfunnet vi lever i per i dag.

Konklusjon: Henning måtte forlate båten, men hvordan i all verden? Ingen pulk til å ta han over isen til et egnet sted hvor vi kunne få han i en bil. Da gjenstod det å prøve og få han bæret opp til gården, men hvem skulle gjøre det? Min mor har vært stor støtte i å få levert mat og klær til han, men dette kunne jeg ikke be henne om. Henning ringte sin kjære mor og gode søster som sa seg villige til å prøve å bære han, to tøffe damer <3>


Henning med min hjemmelagde krykke.

1 comment:

  1. Hvis jeg hadde visst dette, hadde jeg kommet med pulken vår! Det er en varepulk, så den er ikke perfekt for å frakte mennesker, men det er i hvert fall en pulk... Nå håper jeg Henning blir bedre snart, og så håper jeg å se deg også i jula!

    ReplyDelete