Monday, January 17, 2011

Oscilia bryter isen

Nå har jeg endelig fått klippet sammen de videosnuttene Chris tok av vårt forsøk på å nå åpent vann, som jeg skrev om for en tid siden.



Samtidig legger jeg også ut en snutt jeg tok på mobilen min i går, da jeg og Lisette kjørte ut til bøya. Jeg filmer ute mens hun tar oss tett forbi Petterson på radaren.

2 comments:

  1. Hei. fint å se du er på plass i Oscilia igjen.. tøff film forresten:-)
    Men du har skrevet om eksoskanalene som frøs igjen i tidligere innlegg...
    Så hvis du har som meg, eksosen liggende på utsiden av skutesiden i vannlinka, vil ikke disse røra leve et farlig liv som isbryter??
    Jeg er litt redd for mine på vinteren, så jeg bare lurer...

    Hilsen Erik

    ReplyDelete
  2. Eksoskanalene er laget i 5mm plate, i en profil med tre knekker og totalt tversnitt rundt 10cm. De er med andre ord ekstremt solide, og jeg tror at de tåler mye mer enn skrogkantene. Jeg er mer bekymret for skrokantene forut, samt den relativt flate delen av bunnen som kommer i kontakt med isen når jeg tar fart opp på flaket, og det er her jeg følger med under veis. Så langt har det ikke skjedd noe ubehagelig, og jeg tror ikke det er mulig å belaste skroget nevneverdig mer uten å få bedre grep med propellen.

    At eksoskanalene kan fryse i stykker er en annen bekymrig som har plaget meg en del. Oscilia ligger rundt en fot dypere enn tegningen på grunn av overvekt, slik at akterste del av kanalene er nesten helt vannfylt ved stilleligge. Heldigvis har dette gått bra i mange år.

    ReplyDelete